Bezwaar WOZ waarde Venlo

Aan het begin van het jaar vallen de nieuwe WOZ-beschikkingen vaak weer op de mat. De WOZ-waarde is een schatting van de waarde van je huis. Het kan zijn dat je woning te hoog is gewaardeerd. In dat geval betaal je ook meer aan WOZ-waarde gekoppelde belastingen dan nodig is, zoals het eigenwoningforfait, onroerendezaakbelasting en water- en afvalheffingkosten. Denk je dat er in jouw geval sprake is van een te hoge woningwaarde en wil je een bezwaarprocedure opstarten? Wij zijn er in Venlo en omstreken om dit proces goed te begeleiden.

Let op: denk je dat er sprake is van een te hoge WOZ waarde? Zorg er dan voor dat je binnen 6 weken -na ontvangst van de beschikking- bezwaar maakt!

Wat kan ik doen als mijn WOZ-waarde in Venlo niet klopt?

Twijfel je of de WOZ-waarde van je huis of bedrijfspand wel goed is? Denk je dat hij te hoog is ingezet? Dan raden wij aan om bezwaar te maken! Voorkom onnodig hoge kosten van de aan je WOZ-waarde gekoppelde belastingen. Wij helpen je graag bij het indienen van een WOZ-waarde bezwaar. Meer weten?

Hoe maak ik bezwaar tegen WOZ waarde in de gemeente Venlo?

Ben je het niet eens met de WOZ-waarde van jouw woning? Dan kun je een bezwaar indienen bij de gemeente Venlo. Vanaf het moment dat de beschikking bij je op de mat valt heb je 6 weken om bezwaar in te dienen. Via de website van de gemeente Venlo kun je ook altijd je WOZ-waarde en het taxatieverslag terugvinden.

Het taxatieverslag van de gemeente is een toelicht op de waardebepaling van je huis door de gemeente. Analyseer dit document goed en vraag jezelf af of de referentieobjecten écht wel zo vergelijkbaar zijn met jouw huis. Als je van mening bent dat de onderbouwing niet goed genoeg is en de waarde te hoog is ingezet kun je een bezwaarschrift gaan indienen.

Bij het indienen van een bezwaarschrift is het van belang dat je alles goed onderbouwd. Wij kunnen goed helpen met het opstellen van een goed bezwaarschrift en de daarbij vaak behorende taxatie. Zodra het bezwaarschrift is ingediend heeft de gemeente tot het einde van het jaar om te reageren op jouw bezwaar.

Hoe bepaalt de gemeente Venlo de WOZ-waarde van mijn huis?

De gemeente Venlo stelt de WOZ-waarde van je huis voor het nieuwe belastingjaar vast met als peildatum 1 januari van het voorgaande jaar. De gemeente Venlo hanteert de volgende kenmerken bij het bepalen van de WOZ-waarde:

  • Woonoppervlakte - de oppervlakte van je woning is het meest bepalend voor je WOZ-waarde.
  • Specifieke kenmerken
  • Afwerking - ze kijken naar het afwerkingsniveau van je woning, dat is van invloed op de waarde van je woning
  • Ligging & locatie - ze kijken ook naar de ligging en locatie van je woning
  • Verkoopprijzen - om de WOZ-waarde vast te stellen kijken ze naar vergelijkbare woningen in de buurt.

De gemeente wordt uiteindelijk weer gecontroleerd door 'De Waarderingskamer'. Dit is een onafhankelijk instituut die controleert op de gemeente de regels van de wet WOZ goed uitvoeren.

WOZ-waarde bezwaar terugwerkende kracht

Wij krijgen vaak de vraag of je WOZ-waarde bezwaar met terugwerkende kracht kan indienen bij de gemeente Venlo. In principe moet je altijd binnen 6 weken bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde. Na deze termijn is geen bezwaar meer mogelijk en staat de WOZ-waarde vast. In sommige (uitzonderlijke) gevallen kun je nog wel bezwaar maken buiten deze 6 weken om. Denk je dat hier sprake van is in jouw geval? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ook interessant:
Zakelijke taxatie aanvragen
Alles over een NWWI taxatie
Zo gaat een taxatie van je huis

Wil je meer informatie over het indienen van een bezwaar WOZ-waarde in Venlo en omstreken?

Neem dan contact met ons op!

Help mij met het indienen van WOZ-bezwaar in Venlo:


Sannen Taxaties
Kloosterstraat 49
5921 HB Venlo

Back to top