Onze werkwijze

Werkwijze

Sannen Adviseurs hanteert de NWWI werkwijze. Dit betekent dat wij binnen een vastgesteld werkgebied werken. Voor elke woning die getaxeerd moet worden, worden modelwaarden opgevraagd. Onze taxateur maakt vervolgens zelf het taxatierapport op. In dit taxatierapport verklaart de taxateur op eigen expertise en lokale kennis de afwijking tussen de eigen getaxeerde waarde en de (door het NWWI aangeleverde) modelwaarden. Ten slotte worden de rapporten ter beoordeling aan het NWWI voorgelegd.

Als dit rapport is goedgekeurd, ontvangt onze taxateur een digitale handtekeningcode. Het kan ook zijn dat de taxateur een verbetervoorstel ontvangt, dan moet hij of zij het rapport ter beoordeling opnieuw naar het NWWI zenden. Zo is ben jij er van verzekerd dat het rapport van goede kwaliteit is. De goedgekeurde taxatie wordt vervolgens geregistreerd in een centrale database.

NWWI Taxatie

De NWWI Taxatie is een steeds vaker vereiste taxatie bij aankoop van een woning of appartement. Inmiddels is de NWWI taxatie zelfs verplicht voor de aanvraag van een Nationale Hypotheekgarantie (NHG). De voorwaarden voor het uitgeven van een hypotheek worden steeds meer aangescherpt. De geldverstrekker eist meestal een gevalideerd taxatierapport. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen op deze manier heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Ook interessant:
Zo gaat een taxatie van je huis
Alles over een NWWI taxatie
WOZ waarde bezwaar indienen
Zakelijke taxatie aanvragen

Meer weten over onze werkwijze?

Wij vertellen je er graag meer over!

Sannen Taxaties
Kloosterstraat 49
5921 HB Venlo

Back to top