Heb je vragen? Wij helpen je graag.Veelgestelde vragen

Wij hebben al veel vragen gekregen rondom taxeren, en dat is begrijpelijk! Daarom hebben wij de meest gestelde vragen inclusief antwoorden voor jou op een rijtje gezet.

Taxatie

De taxateur heeft een signalerende functie wat betreft bouwkundige gebreken. Tijdens de taxatie wordt de staat van onderhoud onderzocht door de taxateur. Hij of zij zal na de taxatie aangeven of een aanvullende bouwkundige keuring nodig is.

De waardebepaling is een eenvoudige versie van de taxatie en wordt gebruikt als advies om de woning goed en voor de juiste prijs in de verkoop te zetten. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een hypotheek, waarbij de bank wil weten of de nieuwe woning in waarde overeen komt met het gewenste hypotheekbedrag. Banken en hypotheekverstrekkers eisen hiervoor meestal een taxatierapport die is gevalideerd door een onafhankelijk instituut. Door middel van deze controle wordt fraude voorkomen en de kwaliteit van het rapport gewaarborgd. Dit is bij een waardebepaling niet het geval.

In de meeste gevallen is een taxatierapport nodig voor het verkrijgen van een hypotheek voor je nieuwe woning. Ook als je je huidige hypotheek wilt wijzigen is een taxatie van je woning noodzakelijk. Bijvoorbeeld als je gebruik wilt maken van de overwaarde van je huis. Die overwaarde kun je dan gebruiken om te investeren in je woning. Ook na een verbouwing kun je een taxatie aanvragen als je wilt weten hoeveel je woning meer waard is geworden.

Een taxatie is een reële schatting van de waarde van een woning. Er wordt daarbij onder andere rekening gehouden met het type huis, de grootte, de staat van onderhoud en de ligging. Dit wordt vastgelegd in een taxatierapport. Onze rapporten zijn altijd gevalideerd en worden daardoor geaccepteerd door alle banken. Je kunt je offerte direct online aanvragen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact op met ons. Wij helpen je graag verder!

Sannen Taxaties
Kloosterstraat 49
5921 HB Venlo

Back to top