Taxatie huis Venlo

Als je op zoek bent naar een bedrijf die voor jouw een goed taxatierapport kan opstellen ben je bij Sannen Taxaties aan het goede adres. Sannen Taxaties beschikt over een deskundige en professionele taxateur, met al meer dan 30 jaar ervaring. Wij zijn dé specialist in Venlo op het gebied van taxaties, of het nu gaat om het taxeren van een appartement, tussenwoning of riante villa. Onze taxateur heeft de kennis en ervaring waar jij naar op zoek bent. Doordat wij zijn aangesloten bij het NWWI, ben je altijd verzekerd van een goed en gevalideerd taxatierapport.

Voor het uitbrengen van een goed taxatierapport zijn er waardebepalende factoren, welke onze taxateur meeneemt in zijn waardebepaling, zoals de ligging ten opzichte van het centrum en de zon, parkeermogelijkheden, modernisering etc.

Meer informatie

Onze woningtaxaties

Je kunt bij ons terecht voor de volgende woning taxatierapporten:

  • Aankoop woning taxatie (financieringsaanvraag)
  • Aankoop taxatie woning voor verhuur
  • Taxatie voor Verbouwing van je eigen woning
  • Taxatie voor het oversluiten van je hypotheek
  • Taxatie t.b.v. overbruggingshypotheek
  • Taxatie voor bezwaarschrift WOZ

Wat gebeurt er als ik een taxatie aanvraag?

1: We plannen een afspraak
We beginnen altijd met de aanvraag. Een taxatie aanvragen doe je snel via de telefoon, via het NWWI of via onderstaand contactformulier. Zodra wij de opdracht hebben ontvangen plannen wij een afspraak met de eigenaar van de woning.
2: We komen langs voor de opname
Op het afgesproken tijdstip staat onze taxateur bij jou of bij de te taxeren woning op de stoep. De taxateur gaat door de woning heen en checkt alle punten die voor belang zijn voor het opstellen van een goed taxatierapport. De woning wordt o.a. geanalyseerd op basis van onderhoud, locatie, gebruiksoppervlakte en referentiepanden.
3: We leveren het rapport op
Wanneer wij het rapport klaar hebben sturen wij deze door naar het NWWI ter goedkeuring. Zodra het rapport is goedgekeurd door het NWWI ontvang je automatisch een e-mail met een link naar het taxatierapport. Wanneer er een geldverstrekker of tussenpersoon is gekoppeld ontvangt hij of zij ook direct een kopie van het rapport.

Meest voorkomende taxaties in Venlo

Taxatie bij aankoop huis

Een van de meest bekende taxaties is de taxatie wanneer je een nieuwe woning koopt. Wanneer je een woning koopt vraagt de geldverstrekker naar de waarde van de aangekochte woning. Dit taxatierapport dient bijna altijd een NWWI-gevalideerd taxatierapport te zijn. Wanneer je de nieuwe woning ook direct wil gaan verbouwen kun je ervoor kiezen om de taxateur een tweede marktwaarde op te laten nemen in het rapport. Deze tweede waarde wordt bepaald aan de hand van de verbouwingswerkzaamheden gespecificeerd in kosten die door jou worden aangeleverd.

Taxatie bij aankoop huis voor verhuur (taxatie marktwaarde in verhuurde staat)

Als je een woning wilt kopen voor de verhuur vraagt de geldverstrekker naar de waarde van de verhuurde aangekochte woning. Wij kunnen in dit soort situaties een taxatierapport opstellen die NWWI-gevalideerd is. Zo ben je altijd zeker van een goed taxatierapport.

Taxatie voor verbouwing van je eigen huis

Wil je gaan verbouwen aan je eigen woning en heb je hiervoor een financiering nodig? Ook dan heb je een taxatierapport nodig. De geldverstrekker wil dan namelijk de huidige marktwaarde weten en de waarde na verbouwing. Deze waarden worden, aan de hand van de verbouwingswerkzaamheden, vastgelegd in een taxatierapport.

Ook interessant:
Zakelijke taxatie aanvragen
Alles over een NWWI taxatie
WOZ waarde bezwaar indienen

Taxatie bij oversluiten hypotheek

Bij het oversluiten van je hypotheek, in verband met het verlopen van de rentevaste periode of het vroegtijdig vernieuwen van een rentevaste periode vanwege een gunstige rente, is een NWWI-gevalideerd taxatierapport noodzakelijk.

Taxatie voor overbruggingshypotheek

We spreken van een taxatie overbruggingshypotheek wanneer je een woning hebt gekocht, die je niet direct gaat bewonen. Zoals vaak het geval is bij een nieuwbouwwoning. Het kan dan voorkomen dat je al wel betalingen moet doen terwijl je nog steeds in je eigen woning woont en/of deze nog niet hebt verkocht. In dit soort situaties kun je een overbruggingshypotheek afsluiten op basis van de marktwaarde van je huidige woning.

Taxatie voor bezwaarschrift WOZ

Ben je het niet eens met de WOZ-waarde van jouw woning? Dan kunnen we een taxatie uitbrengen, welke je ter bezwaar kan indienen bij de gemeente. De taxatie ten behoeve van het indienen van een bezwaar tegen de uitgebrachte WOZ-waarde heeft geen vaste of verplichte uitwerkingsvorm.

Taxatie ten behoeve van scheiding

Bij een scheiding is er vaak een wijziging van de eigendomsverhouding en moet de vrijeverkoopwaarde worden bepaald. Deze waarde kan dan worden gebruikt voor bijvoorbeeld uitkoop of aankoop van de woning. Ook voor dit soort taxaties kun je ons inschakelen en ben je verzekerd van een objectief rapport.

Wat kost een taxatie?

Natuurlijk ben je benieuwd naar de kosten van een taxatie. Bij Sannen Taxaties hanteren wij de volgende tarieven:

  • 795,- voor een NWWI gevalideerde taxatie voor een huis
  • 850,- voor een NWWI gevalideerde taxatie voor een appartement
  • De kosten voor een bedrijfstaxatie zijn op aanvraag

Opslagen
Bij waarde na verbouwing rekenen wij een opslag van €55,-
Bij een spoedtaxatie rekenen wij een opslag van €55,-
Bij een woning in verhuurde staat rekenen wij een toeslag van €55,-


Wil je meer informatie over één van deze particuliere taxaties in Venlo en omstreken?

Neem dan contact met ons op!

Sannen Taxaties
Kloosterstraat 49
5921 HB Venlo

Back to top