Mijn favorieten

Particuliere taxatie

Sannen Taxaties beschikt over een deskundige en professionele taxateur, wie al meer dan 30 jaar ervaring heeft. Wij zijn dè specialist op het gebied van alle taxaties. Of het nu gaat om het taxeren van een appartement, tussenwoning of riante villa. Onze taxateur heeft de kennis en ervaring waar u naar zoekt en is een betrouwbare partij.
 
Alle partijen zijn opzoek naar een realistisch waardeoordeel. De koper / verkoper is geïnteresseerd in de onderhandse verkoopwaarde, de hypotheekverstrekker vindt de executiewaarde belangrijk, de verzekering is geïnteresseerd in de herbouwwaarde en zo heeft elke partij zijn wensen. 
 
Voor het uitbrengen van een goed taxatierapport zijn er waardebepalende factoren, welke onze gespecialiseerde makelaar meeneemt in zijn waardebepaling, zoals de ligging ten opzichte van het centrum en de zon, parkeermogelijkheden, modernisering etc.

U kunt bij ons terecht voor de volgende taxatierapporten:
  • Financiering woonruimte
  • NWWI taxatie (ook voor bijzonder beheer)
  • Taxatie voor bezwaarschrift WOZ
  • Minnelijke taxatie
  • Taxatie t.b.v. scheiding

Financiering woonruimte
Het bekendste taxatierapport is ‘Financiering van woonruimte’. Dit rapport heeft u nodig voor bijvoorbeeld de aankoop van een woning of appartement wat u op het oog heeft. Voor de aanvraag van de hypotheek dient u een taxatierapport aan te leveren, hierin zijn te vinden de verkoopwaarde, en de executiewaarde, ook is het mogelijk eventuele verbouwing mee te laten taxeren.

NWWI Taxatie
De NWWI taxatie is een steeds vaker vereiste taxatie bij aankoop van een woning of appartement en is inmiddels verplicht voor de aanvraag van nationale Hypotheekgarantie (NHG). Zoals u wellicht al heeft gemerkt worden de voorwaarden voor het uitgeven van een hypotheek steeds meer aangescherpt. De geldverstrekker wil vaak een gevalideerd taxatierapport ontvangen. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Ook zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van Bijzonder beheer taxaties. 

De meeste geldverstrekkers accepteren alleen maar een taxatierapport van een erkende NWWI taxateur. Het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld.
Sannen Taxaties beschikt over deze erkende taxateur en is daarom geschikt voor het uitbrengen van gevalideerde taxatierapporten.

Taxatie voor bezwaarschrift WOZ
Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw woning? Dan kunnen we een taxatie uitbrengen, welke u kunt indienen ter bezwaar. De taxatie ten behoeve van een het indienen van een bezwaar tegen de uitgebrachte WOZ-waarde heeft geen vaste of verplichte uitwerkingsvorm.

Minnelijke taxatie
Een minnelijke taxatie wordt gebuikt bij o.a. schenkingsrecht, waarbij de tegenpartij de belastingdienst is en scheiding, transacties onder bekenden waarbij iedere belanghebbende een eigen taxateur aanwijst. Meerdere taxateurs zullen tegelijk het object taxeren en beide een onafhankelijke waarde uitbrengen, vervolgens zullen we gezamenlijk overleggen over een te bepaalde waarden in het economisch verkeer te komen. Vaak worden de taxateurs door verschillende opdrachtgevers waarbij de ene partij graag een hoge waarde heeft en de andere partij een lagere waarde.

Taxatie ten behoeve van scheiding
Bij een taxatie t.b.v. scheiding (wijziging van eigendomsverhouding) wordt de vrije verkoopwaarde bepaald. Dit kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld uitkoop of aankoop van de woning. Bij deze taxatie zal de taxateur een objectief mogelijke waardebepaling afgeven.